Ledige jobs i Spanien
-
Arbejd med kundeservice i Barcelona (Flyttepakke inkluderet) ★ Fuld tid★
-
Arbejder med reaktivering i Barcelona ★ Fuld tid★
-
Kundeservicemedarbejder søges til vores team i Barcelona! ★ Fuld tid★
-
Business Development Representative B2B ★ Fuld tid★
-
Cloud Solutions Specialist til Málaga ★ Fuld tid★
-
Vil du bo og arbejde i solrige Barcelona? ★ Fuld tid★
-
Arbejd med kundeservice på Palma De Mallorca ★ Fuld tid★
-
Vi søger en Inside Sales Representative med salgserfaring til vores kunde i Málaga/Benalmádena ★ Fuld tid★
Job i Spanien
I Spanien er der en kultur, der ikke er så stresset som i Danmark, men med en større tilladelse til at tage det roligt og nyde livet. Det er derfor, at mange vælger at bo og arbejde i Spanien. Det gør det også meget nemmere for os danskere, at EU-borgere kan bo og arbejde i Spanien uden visum eller arbejdstilladelse.
Det er relativt nemt for danskere at finde arbejde i Spanien, og det er også nemt at søge job lokalt. Større virksomheder, især callcentre, annoncerer meget og løbende, så du kan også nemt få et job, inden du flytter ned. Telemarketing er også et af de erhverv, hvor du finder flest ledige stillinger, og det er også et erhverv, der i høj grad søger danskere. Spansk er ofte ikke et krav i callcentre, men det gør livet uden for arbejdet lettere. Lønningerne er lavere end i Danmark, men det er leveomkostningerne også. I internationale og skandinaviske virksomheder er lønningerne også højere end den gennemsnitlige spanske løn. Skatterne varierer afhængigt af den region og kommune, du arbejder i, men ligger på 15-30 % for en gennemsnitsløn.
Et andet arbejdsmarked i Spanien er naturligvis turistsektoren. Andelen af turister i Spanien, der kommer fra de nordiske lande, er stor, og dansk er ofte en stor fordel. Der er masser af job til unge mennesker i barer, hoteller og restauranter på solkysten og på De Kanariske Øer. Lønnen ligger på omkring 600-900 euro om måneden.
Se alle ledige job i udlandet her.
Når du vil søge arbejde i Spanien
Hvis du skal bo og arbejde i Spanien i mere end tre måneder, skal du registrere dig, og for at kunne arbejde lovligt skal du have et spansk identifikationsnummer, Número de Identificación de Extranjeros. Du kan ofte få hjælp fra din arbejdsgiver til at få et bank- og NIE-nummer, og du kan altid bede venlige kolleger om hjælp. Spansk er næsten altid det officielle sprog.
Hvis du opholder dig i Spanien i mindre end 6 måneder, behøver du ikke at anmelde din flytning fra Danmark til den danske socialsikringsmyndighed eller den danske skattemyndighed. Hvis du har til hensigt at blive længere tid, kan det være en god idé at vente med at registrere dig, indtil du har prøvet at bo i Spanien i et par måneder.
Du skal også registrere dig i din region eller kommune, kendt som Empadronamiento, og du skal have et Número de Seguridad Social, et socialt sikkerhedsnummer, for at kunne arbejde og få adgang til spansk sundhedspleje.
NIE når du tager hen for at bo og arbejde i Spanien
Du kan ansøge om en NIE nummer allerede i Danmark på den spanske ambassade eller det spanske konsulat i Kobenhavn, Aarhus og Odense. Det tager længere tid og kræver forudgående planlægning, før du flytter for at bo og arbejde i Spanien. Fordelen er dog, at du kan gøre alt på dansk.
Hvis du befinder dig i Spanien, skal du ansøge om Inscripción en el Registro General de Extranjeros, dvs. registrering i udlændingeregistret. Du ansøger enten hos Policia Nacional eller hos Oficinas de Extranjería. I sidstnævnte tilfælde skal du lave en aftale på forhånd, hvilket du kan gøre her. Vælg den provins, du befinder dig i, og klik på Certificados UE, derefter Policia-UE Certificados og derefter Pasaporte, og indtast dine oplysninger. Følg derefter vejledningen og bestil en tid. Gem mødebekræftelsen, da du skal bruge den for at komme ind i bygningen.
Når du er der, skal du have dit pas, din ansættelseskontrakt på spansk og kopier af begge dele samt ansøgningsformularerne Ex-15 (udfyldt på computer) og 790 udfyldt. De kan have udvidet dette, og det er altid godt at dobbelttjekke med kolleger eller arbejdsgivere, hvilke dokumenter der kræves. Når du ankommer til mødet, skal du stå i kø i lang tid uanset mødetidspunktet og udfylde en formular. Du vil derefter få udleveret en kvittering for indbetaling, som du skal tage med direkte til banken, betale og få en kvittering og derefter gå tilbage til Policia National eller Oficinas de Extranjería.
Det lyder af meget, men ofte vil din arbejdsgiver bestille dit møde og give dig instruktioner. Du har det samme Nie nummer hele dit liv, så det er en proces, du kun skal gøre én gang.
Sundhedspleje og forsikring
Inden du rejser fra Danmark for at bo og arbejde i Spanien, er det en god idé at få et europæisk sygesikringskort fra
Försäkringskassan, så du kan få gratis lægehjælp i Spanien, før du har meldt dig ind.
Hvis du arbejder og betaler skat, har du automatisk ret til offentlig sundhedspleje i Spanien, men du skal registrere dig hos Seguridad Social for at få den. Det skal du gøre for at kunne registrere dig på Centro de Salud, sundhedscentret, og få det spanske sundhedskort. Hver region i Spanien har sit eget kort med forskellige farver og udseende. Du er medlem af Centro de Salud i det område, hvor du bor. Du går derhen og ansøger om kortet, og når du har fået dit sygesikringskort, går du derhen igen, og de tildeler dig en læge.
Du kan ansøge om et Número de Seguridad Social hos det nærmeste Tesoreria General de la Seguridad Social, TGSS. Du skal være i besiddelse af et pas og en ansættelseskontrakt på spansk. Da dette er nødvendigt for at arbejde i Spanien, er det normalt noget, som din arbejdsgiver vil hjælpe dig med.
Empadronamiento er også nødvendigt for at blive registreret i det nærmeste Centro de Salud. Du skal registrere dig i dit område i byen eller kommunen. Du kan bede din udlejer om hjælp til dette, da han eller hun nogle gange skal ledsage dig, eller du kan spørge din ejendomsmægler, hvor kontoret er placeret. Alle, der bor i Spanien, er forpligtet til at lade sig registrere. Sundhedscentret skal vide, hvilket område du bor i for at kunne registrere dig.
Indkvartering
Det er altid bedst at finde en bolig på stedet. Det er dels for at undgå at købe en gris i en sylte, dels fordi de spanske udlejere lægger stor vægt på personlige møder.
Huslejen varierer alt efter, hvor du skal bo og arbejde i Spanien. Store byer som Barcelona og Madrid har boligmangel og høje huslejer, der kan sammenlignes med de danske. Mange mennesker deler lejligheder, og det er ofte lettere at finde et værelse end din egen lejlighed. I resten af Spanien ligger den normale leje for en etværelseslejlighed på omkring 300-400 euro om måneden.
Du kan søge efter både værelser og lejligheder på hjemmesiderne Fotocasa, Tucasa og Idealista, og der findes Facebook-grupper, som f.eks. Accommodation in Barcelona, hvor mange mennesker skriver.
Generelle fakta
Priserne på de fleste ting er billigere i Spanien. Alle fødevarer, i butikker og restauranter, og forskellige tjenester. Du bør dog holde øje med dit elforbrug, da el er dyrt i Spanien, dyrere end i Danmark.
Der bor omkring 90.000 danskere i Spanien. Nogle af dem bor og arbejder i de store byer, men de fleste bor på solkysten. Hvis du ønsker at finde andre danskere i Spanien, kan du nemt finde dem via Facebook i grupper som ”danskere i Spanien”, men der er også grupper for forskellige steder, hvis du ønsker at være mere specifik.
Det er nemt at få et forudbetalt mobilkort i Spanien, der er mange forskellige butikker til det, men når det gælder abonnementer, skal du ofte underskrive en langtidskontrakt, og du skal have en NIE.
Jernbanenettet i Spanien er relativt sparsomt sammenlignet med resten af Europa, men det dækker hele det spanske fastland. De fleste jernbanelinjer har deres udgangspunkt i Madrid og drives af det statslige jernbaneselskab RENFE. Spanien har også et stadig mere omfattende motorvejsnet, og der er mange busselskaber, der kører langdistanceruter med busser. Det er værd at nævne nattogstrafikken til Frankrig, Italien, Portugal og Schweiz, som byder på en rejse med en fantastisk udsigt.
Spanien er et af de lande i Europa med det bedste klima hele året rundt. Det varierer alt efter, hvor du vælger at bo og arbejde i Spanien, så du kan vælge præcis det, der passer dig. I den nordlige del af landet er der milde, lidt kolde somre og regn om vinteren. I centrum af landet, som f.eks. i Madrid, er der varme somre og kolde vintre. På Costa del Sol og De Kanariske Øer skinner solen næsten altid.
Historie
Det kan være sjovt at vide lidt om landets historie, når du flytter for at bo og arbejde i Spanien.
Spanien blev forenet relativt sent, og i 1515 fik det sine nuværende grænser. Dette har resulteret i en stor hengivenhed over for først og fremmest regionen og derefter landet. Spanien er geografisk opdelt i 17 selvstyrende regioner og to selvstyrende byer, så de har selvstyre på flere områder.
Den spanske borgerkrig i 1936-1939 og dens efterspil præger stadig Spanien i dag. Militærets elementer under general Francisco Franco tog voldeligt magten i Spanien. Omkring en halv million spaniere døde i krigen, og et lige så stort antal blev henrettet eller sultede ihjel i de vanskelige efterkrigsår. Under Francos regime, som varede indtil hans død i 1975, blev mere end to millioner spaniere fængslet for regimekritiske aktiviteter. I 1976 blev der afholdt en folkeafstemning om politiske reformer, som førte til frie og almindelige valg i 1977 og en ny og demokratisk forfatning i 1978. Under det ekstreme fascistiske diktatur havde bl.a. kvinderne næsten ingen rettigheder, og andre sprog end spansk var forbudt. Dette har igen påvirket opdelingen af Spaniens regioner yderligere.
Sprog
Spansk er verdens næstmest talte modersmål og er bestemt værd at lære. Der er mange ligheder med engelsk og dansk, som folk ikke tænker over, og det er en god idé at være opmærksom, når du bor i et spansktalende land. Der er mange spaniere, som ønsker at øve sig i engelsk og endda dansk. Du kan finde en masse sprogcaféer og intercambio, sprogudveksling. Afhængigt af hvor du vælger at bo og arbejde i Spanien, er det mere eller mindre nødvendigt at tale spansk. Hvis du befinder dig i Barcelona, Madrid eller i turistsektoren, taler mange mennesker engelsk. Derudover taler de fleste spaniere kun lidt eller intet engelsk.
Spanien har også flere officielle sprog. Ud af de 48 millioner er 11,6 millioner af Spaniens befolkning tosprogede. Katalansk tales i Catalonien, på Balearerne og i den østlige del af Aragonien. Galicisk i Galicien, aranesisk i Val d’Aran og baskisk i Baskerlandet og dele af Navarra. Kulturen er utrolig varieret og opdelt mellem de forskellige regioner med deres egne traditioner. Der er forskellige politiske grupperinger, der stræber efter uafhængighed. Disse omfatter catalansk nationalisme, galicisk nationalisme eller baskisk nationalisme.
Find
Spanien har utroligt meget at tilbyde dem, der vælger at bo og arbejde i Spanien, ellers ville det ikke være et af verdens største turistmål. Der er bjerge med vandreture, skiløb, cykling og meget mere. Spanien har over 8.000 kilometer strande, og mange af dem ligger i nærheden af eller i byerne. Der er ofte store og små festivaler hele året rundt, f.eks. Las Fallas i Valencia eller El Mercè i Barcelona. Der er masser af lokale markeder, og der er masser af caféer og barer, som har åbent til sent. Faktisk har Spanien de fleste barer i Europa. Hvis du er interesseret i historie, har Spanien 44 steder på UNESCO’s verdensarvsliste, og der er mange levn fra både maurere og romere. Hvis du er interesseret i fodbold, kan du finde fodbold i verdensklasse i Spanien, hvor fire af de mest succesfulde fodboldklubber i verden er beliggende.
Senaste jobben
-
Vil du bo og arbejde i solrige Barcelona? ★ Fuld tid★
Bliv en del af vores team af passionerede, kundeorienterede personer, der har opnået gode resultater med at reaktivere og fastholde ...
Ansök till det här jobbet