Job som sygeplejerske i Norge

Job som sygeplejerske i Norge

Norge har længe været et attraktivt land for danskere at bo og arbejde i. Og det norske arbejdsmarked er mere end glad for at tage imod den danske arbejdsstyrke. Er du sygeplejerske og ønsker du at få mere ud af ikke kun din arbejdstid, men også din fritid, samtidig med at du tjener et rimeligt beløb? Så er det måske på tide, at du skifter din danske sygeplejerske tilladelse til en norsk og begynder at arbejde som sygeplejerske i Norge i stedet.

Mange danske læger og sygeplejersker søger til Norge, og det er ikke kun de højere lønninger og lavere skatter, der tiltrækker dem, men også arbejdsmiljøet. Hospitalerne er bedre bemandet, og arbejdsbyrden er derfor mindre.

Med en lavere arbejdsbyrde kan du bruge mere energi på de opgaver, du påtager dig, og du kan lægge mere vægt på dem.

Når du arbejder som sygeplejerske i Norge, får du mere tid til at være sammen med dine patienter. Det er noget, som både du og de andre får gavn af i det lange løb. Din ugentlige arbejdstid er også kortere. En typisk arbejdsuge i Norge er normalt 37,5 timer sammenlignet med de 40 timer, der er standard i Danmark. Som følge heraf har du mere tid til at bruge på dig selv.

Løn for sygeplejersker i Norge

Desuden vælger mange mennesker at arbejde på deltid, fordi lønningerne er højere, uden at det bliver økonomisk problematisk. Det giver dig mere tid til at bruge på dig selv, mens du stadig klarer dig økonomisk.

Det norske sundhedsvæsen har et stort behov for sygeplejersker, og danskerne er både eftertragtede og højt værdsatte på grund af deres høje arbejdsmoral og gode ry.

Lønnen for en norsk sygeplejerske er meget forskellig fra den løn, som en dansk sygeplejerske tjener. Når du arbejder som sygeplejerske i Norge, er lønnen normalt mindst 40 % højere end i Danmark og kan se således ud:

● Som specialsygeplejerske kan du tjene mere end 30.000 kr om måneden efter skat.
● at arbejde som bemandende sygeplejerske betyder en betydelig højere løn, og du kan tjene op til 45 000 DKK om måneden efter skat.

Hvis du vil have hjælp til at finde et job som sygeplejerske i Norge, kan du skrive til os via vores kontaktformular her. Vi vil hjælpe dig!

Arbejde som ansat sygeplejerske i Norge

Arbejdet som sygeplejerske er et meget vigtigt job og en af grundpillerne i sundhedsvæsenet. Det er også et af de erhverv, der har tilladelse til at udøve.

Som ansat sygeplejerske er det dit ansvar at sikre, at patienterne får den pleje, de har brug for. Du er også ansvarlig for undersøgelser og prøver.

Det er også dit job som sygeplejerske at sikre, at lægeordinationer udføres korrekt.

Du vil også være i kontakt med patientens familie for at informere dem om patientens generelle tilstand.

Som sygeplejerske skal du også ofte tage dig af nyansatte og studerende og sørge for, at de får den vejledning, de har brug for. Der er også en del administrativt arbejde, f.eks. administration af patientjournaler.

At arbejde som sygeplejerske i Norge minder meget om at arbejde i Danmark, men i et meget roligere miljø. Du skal dog være i stand til at håndtere stress og træffe hurtige beslutninger, da der kan opstå stressede situationer i sygeplejefaget. Det er vigtigt, at du indgyder dine patienter en følelse af ro og tryghed, samtidig med at du sikrer, at de får al den pleje og information, de har brug for.

Hvis du ønsker at specialisere dig inden for et bestemt område, kan du uddanne dig til specialsygeplejerske – det er meget populært, og der er mange forskellige muligheder for dem, der ønsker at specialisere sig. Det åbner døre til nye jobmuligheder, og du kan specialisere dig inden for områder som kirurgisk pleje, intensiv pleje, kirurgisk sygepleje eller anæstesipleje.

Legitimation 

For at arbejde som sygeplejerske i Norge skal du have en norsk sygeplejerskeautorisation, autorisasjon og et norsk personnummer. Eller et d-nummer (hvis du har planer om at blive mindre end 6 måneder) og et skattekort.

Et tip er at ansøge om din autorisasjon i god tid, før du planlægger at flytte for at bo og arbejde i Norge. Det kan tage mellem 4-6 uger og i nogle tilfælde op til 3 måneder at få den. Fordelen er, at når du først har fået din norske tilladelse, er den gyldig hele livet.

Du kan ansøge om dit norske kørekort her.

Du skal vedlægge en række dokumenter til din ansøgning, og disse skal være stemplet og godkendt af enten arbejdsformidlingen, politiet, en advokat eller en notar.

Du skal betale dit ansøgningsgebyr, inden du sender din ansøgning, da der skal vedlægges en kvittering for dette.

Følgende dokumenter skal vedlægges ansøgningen: kvittering for betaling af ansøgningsgebyret, kopi af pas, identitetsbevis, bevis for aktuel faglig status (herunder en attest fra Socialstyrelsen, der viser, at dit identitetskort er gyldigt). Og dit eksamensbevis fra din uddannelse.

Det norske statsautorisationskontor for sundhedspersonale, også kaldet det norske statsautorisationskontor for sundhedspersonale, behandler derefter din ansøgning. Herefter vil din norske sygeplejetilladelse blive udstedt.

Hvert år søger ca. 2000 danske sygeplejersker om en norsk autorisation, autorisasjon. I juni 2020 var der over 31.000 danske læger og sygeplejersker, som fik deres norske autorisation i juni 2020.

Da autorisasjonen er livsvarigt gældende, afspejler den bestemt ikke, hvor mange mennesker der arbejder i Norge i dag. Det betyder under alle omstændigheder, at du har en god chance for at møde andre danske sygeplejersker på hospitaler, som også har taget skridtet mod et bedre liv i Norge. som er mere end glade for at dele deres erfaringer og råd.

 

Norsk personnummer og skattekort

For at bo og arbejde som sygeplejerske i Norge skal du også have et norsk personnummer og et skattekort. For at ansøge om et norsk personnummer skal du først registrere din flytning til Norge. Det gør du hos det norske skattevæsen. Her får du også et norsk fødselsnummer. Ansøgningen om et norsk fødselsnummer og skattekort indgives på samme formular.

Du skal medbringe et gyldigt id-kort og helst en arbejdskontrakt fra din nye arbejdsgiver, når du besøger et af de udvalgte skattekontorer.

Når du har registreret din flytning og modtaget dit norske personnummer, får du dit skattekort tilsendt. Du skal tage dette kort med dig til din arbejdsgiver. Når du har modtaget dit norske personnummer og skattekort, kan du også frit åbne en norsk bankkonto. Du kan nu også få et telefonabonnement osv.

Bor i Norge

Før du begynder at lede efter en bolig i Norge, anbefaler vi, at du først forhører dig hos din arbejdsgiver. Da der er stor efterspørgsel efter danske højt kvalificerede kandidater, vil mange arbejdsgivere med glæde hjælpe dig med at finde en bolig.

Det er heller ikke ualmindeligt, at din arbejdsgiver betaler en del af eller alle dine boligudgifter. Mange vil også hjælpe dig med rejseudgifter og andre praktiske ting, som du skal gøre for at arbejde som sygeplejerske i Norge.

Ellers er der masser af overnatningsmuligheder i Norge. Priserne varierer naturligvis afhængigt af, hvor du vælger at bo. Det er almindeligt at leje et værelse i et større hus. Det giver dig en god mulighed for at møde nye mennesker og udvide dit netværk.

Du kan finde et godt websted til at finde værelser til leje her. Men hvis du ønsker at leje noget selv, er der uden tvivl også noget for dig. Nogle gode websteder til at finde din fremtidige bolig er FINN, Bolignorge og Rubikk.

Når du har fundet din bolig og er ved at underskrive en kontrakt, er det en god idé at være forberedt på, at mange udlejere beder om et depositum. Det er normalt mellem 1-3 måneders husleje, som udlejeren beholder, indtil du  lytter ud. Du får så dit depositum tilbage, når du flytter ud. Forudsat at der ikke er sket nogen skade på ejendommen, mens du har boet der.

Så tag chancen i dag, og få det bedste ud af dit drømmejob som sygeplejerske, mens du bor i et fantastisk land, hvor du vil blive værdsat i høj grad!

Jobs som sygeplejerske i Norge

Oplev Norge

At arbejde som sygeplejerske i Norge giver dig en fremragende mulighed for at opleve et af de smukkeste lande i verden. Norge har en forbløffende natur, for ikke at nævne de fantastiske fjorde og bjerge.

At arbejde som sygeplejerske i Norge vil betyde kortere arbejdstid og mere fritid. Der vil derfor være masser af tid til at besøge mange af de smukke og interessante steder, som landet har at byde på.

Benyt lejligheden til at besøge byen Tromsø, der er kendt som hovedstaden i Arktis. Tromsø ligger midt i Norge, og når du først har været her, vil du forstå den hype, der er omkring denne by.

Her kan du opleve utrolige lysforhold som f.eks. nordlys og midnatssol. Hvis du vil opleve nordlyset fuldt ud, kan du tage på noget, der kaldes en ”nordlysjagt”. Du vil få en lokal guide, som vil tage dig med til de bedste steder at opleve dette magiske naturfænomen.

Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarcirklen og har den ære at opleve midnatssolskin i det meste af sommermånederne.

Midnatssolen har inspireret mange kunstnere og forfattere gennem årene, og når du arbejder som sygeplejerske i Norge, kan du selv opleve dette skue.

Noget andet, du ikke må gå glip af, når du er i Tromsø, er at se hvaler. Hvert år siden 2012 har disse storslåede dyr fundet vej til Tromsøs kyst hvert år siden 2012. Normalt begynder besøgene fra disse vidunderlige pattedyr i november og varer et par måneder, før de flytter videre. Så når du har orlov fra dit job som sygeplejerske i Norge, er hvalsafari helt sikkert et must at prøve.

Tromsø er blot en af de mange byer i Norge, der byder på enestående dyre- og naturoplevelser.

Norske bjerge

Noget andet, som Norge er meget kendt for, er det fantastiske skiløb. Når du skal arbejde som sygeplejerske i Norge, skal du benytte dig af muligheden for at prøve Norges udvalg af denne vintersport. Eksempler på nogle af Norges største skisportssteder er Trysil, Hafjell, Hemsedal og Geilo.

Disse byer er ikke kun populære i vintermånederne. Hvis du tager hertil om sommeren, kan du nu vandre eller cykle på de samme bjerge, som du stod på ski på om vinteren.

Når du arbejder som sygeplejerske i Norge, vil du mærke en positiv forskel i din økonomi. Så hvorfor ikke forkæle dig selv med en madoplevelse i verdensklasse på en af de mange Michelin- restauranter i Norge. Tag en weekendtur til hovedstaden Oslo. Her kan du ikke kun kombinere storbyen og naturen, men også nyde smuk kunst og kultur.

 

Resumé af arbejdet som sygeplejerske i Norge

Hvorfor mange danske sygeplejersker vælger at arbejde som sygeplejerske i Norge i stedet for i Danmark er blandt andet fordi man får betydeligt mere i løn, man kan få op til 40 procent mere i løn sammenlignet med samme stilling hjemme i Danmark. Skatterne er lavere, og hospitalerne er bedre bemandet. Dette bidrager til en lavere arbejdsbyrde.

Du vil arbejde færre timer, da en fuldtidsstilling normalt er på 37,5 timer om ugen. På trods af dette er lønnen stadig højere. Mange mennesker vælger endda at arbejde på deltid uden at det har nogen økonomisk betydning.

Danskere er generelt eftertragtede på det norske arbejdsmarked, og der er et stort behov for job som sygeplejersker i Norge.

Der er forskellige måder at gøre det på. Enten går du gennem et rekrutteringsbureau, eller du søger direkte hos et offentligt eller privat hospital.

Når du arbejder som sygeplejerske i Norge, er du ansvarlig for at sikre, at patienterne får pleje og opmærksomhed. Du vil også være ansvarlig for at tage prøver, foretage undersøgelser og ordinere medicin. Du vil være i kontakt med patientens pårørende, hvis der er behov for at give oplysninger.

Det omfatter også administrativt arbejde som f.eks. at administrere journaler, når du arbejder som sygeplejerske i Norge.

Du kan vælge, om du vil specialisere dig inden for et bestemt område og dermed uddanne dig til specialsygeplejerske.

 

Identifikation og dokumenter

Du skal have et norsk identitetskort for sygeplejersker og et norsk personnummer for at arbejde som sygeplejerske i Norge.

Du betaler et ansøgningsgebyr og indsender derefter dine dokumenter i ansøgningen. De dokumenter, du skal indsende, er kvitteringen for betaling af ansøgningsgebyret, en kopi af dit pas, et identitetsbevis, et certifikat for aktuel faglig status (herunder en attest fra Sundhedsstyrelsen, der viser, at dit identitetskort er gyldigt). Og dit eksamensbevis fra din uddannelse. Alle dokumenter skal være stemplet og godkendt.

Ud over et norsk personnummer skal du også have et skattekort. Du har brug for dette, så du ikke betaler mere skat  nd nødvendigt. Når du har fået et personnummer og et skattekort, kan du åbne en norsk bankkonto. Det er her, du kan få din løn udbetalt, når du arbejder som sygeplejerske i Norge.

 

Indkvartering for dig, der arbejder som sygeplejerske i Norge

Mange arbejdsgivere hjælper med den levende del af jobbet, da højt kvalificerede danske sygeplejersker er meget efterspurgte i Norge. Nogle arbejdsgivere dækker også en del af dine boligudgifter, så tjek, hvad der gælder for dit arbejde.

Ellers er der masser af overnatningsmuligheder i Norge. Priserne kan variere afhængigt af, hvor i Norge du vælger at bo.

Mange vælger også at dele bolig med en eller flere personer.

Husk, at uanset om du vælger at leje din egen lejlighed eller at dele en bolig, opkræver de fleste udlejere et depositum. Du får den tilbage, når du flytter ud.

 

Tid over

Da du får en højere løn og får mere ud af din fritid, har du masser af tid og penge til at udforske og opleve landet fuldt ud. Norge har meget at byde på. Fra smukke landskaber, uovertruffen skiløb og magiske naturfænomener til velsmagende madvarer og ikke mindst Norges kunst og kultur.

Der er med andre ord alt for mange fordele ved at skifte dit job som sygeplejerske i Danmark ud med et job som sygeplejerske i Norge til at sige nej. Så tag chancen i dag og få mest muligt ud af dit drømmejob som sygeplejerske, mens du bor i et fantastisk land, hvor du vil blive meget værdsat!

Glem ikke, at vi kan hjælpe dig med at finde et job som sygeplejerske i Norge. Send os en  via vores kontaktformular her. Vi vil hjælpe dig!

Job som sygeplejerske i Norge